Caută
  • Aqua Dental

De ce să alegi un implant dentar? Descoperă avantajele.

Actualizată în: 25 Nov. 2020Un implant dentar este un dispozitiv de titan, de dimensiuni reduse, care servește ca substitut pentru rădăcina unui dinte natural lipsă. Titanul este folosit ca material deoarece este cel mai compatibil cu corpul uman, astfel nu există riscul de a fi respins de către organism.

Implantul dentar este plasat în osul maxilarului superior sau inferior și funcționează ca o ancoră pentru coroana dentară.


Avantajele utilizării implantului dentar pentru reconstrucția danturii sunt numeroase.

1. Durabilitate crescută: Implanturile au o rată ridicată de succes și viață foarte lungă. Cu o îngrijire orală bună și respectarea indicațiilor de la medicul dentist, implanturile pot dura chiar toată viața.


2. Funcționalitate crescută a masticației: Protezele dentare mobile pot fi instabile în timpul triturării alimentelor și pot face din mâncat o activitate cu grad crescut de disconfort și ineficientă. Capacitatea de a mesteca alimente se îmbunătățește simțitor cu ajutorul implanturilor dentare. În timp ce protezele mobile sunt mult mai puțin eficiente decât dinții naturali, ceea ce poate provoca afecțiuni gastrice și deficiențe nutriționale, protezele pe implanturi pot fi aproape la fel de eficiente ca și dantura naturală și veți evita o serie importantă de inconveniente.


3. Protejarea dinților vecini: Spre deosebire de alte modalități de înlocuire a dinților naturali, care pot slăbi dinții adiacenți, implanturile dentare nu impactează în mod negativ integritatea și sănătatea dinților naturali din jur. Punțile, de exemplu, se bazează pe dinții vecini pentru a susține sistemul, este necesară șlefuirea și scoaterea nervului, iar acest lucru îi poate slăbi și le afectează durata de viață. Cu ajutorul implantului dentar aceste daune colaterale sunt evitate.


4. Îmbunătățirea aspectului estetic: Cu ajutorul implantului dentar și a coroanelor pe implant, medicii stomatologi pot reda o estetică asemănătoarea sau chiar superioară dintelui natural pierdut. Coroanele pe implant păstrează integritatea țesuturilor din jur, se pot igieniza mai ușor decât punțile dentare, puteți folosi ața dentară, periuța și dușul bucal la fel de eficient ca în cazul dinților naturali.


5. Protejarea fizionomiei: Implanturile dentare vă pot menține și contururile feței, păstrând nealterată forma maxilarelor? Când dinții se pierd, osul maxilarului încep să se resoarbă aproape imediat. Această pierdere a osului maxilarului vă poate modifica fizionomia, afectând volumul facial și fermitatea. Implanturile dentare, atunci când sunt corect îngrijite, sunt cea mai bună opțiune de înlocuire a dinților care va menține, de asemenea, structura osului maxilarului, permițându-vă să vă mențineți forma naturală a feței, precum și zâmbetul.


Aflați mai multe despre implanturile dentare aici.

109 afișare0 comentariu